Cégtörténet

A Ferroglobus Vasáru Kereskedelmi Részvénytársaságot 1922-ben alapította a Csepeli Weiss Manfréd Acél- és Fémművek Rt, az anyavállalat termékeinek értékesítése céljából. A háború utáni államosítást követően Ferroglobus Vasfélgyártmány Nemzeti Vállalat néven, már a csepeli gyártól függetlenül folytatta tevékenységét. A gyors fejlődés miatt a vállalat korábbi raktárai hamarosan szűknek bizonyultak, ezért 1952-ben megkezdődött a mai napig is használt 32 hektáros központi telephely kialakítása a Budapest XV. Körvasút sor 110. szám alatt.

A tervgazdaság évtizedei alatt a cég (1967-től Ferroglobus Vas- és Acél Termelőeszköz Kereskedelmi Vállalat) feladata a vaskohászati termékek központosított beszerzéseinek és elosztásának szervezése volt. A rendszerváltást követően a vállalat ismét részvénytársasággá alakult, és a piacgazdasági viszonyok között is sikerült talpon maradnia.

Privatizáció

A társaság újkori történetének legfontosabb pillanata volt, amikor 1997 végén a Thyssen Schulte GmbH, mint a Thyssen konszern tagja, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt-től megvásárolta a cég többségi részvénycsomagját.

Új telepek országszerte

A piaci igényekhez igazodva 1999-ben jelentősen bővítettük termékválasztékunkat, mely során raktári programunk kiegészült a rozsdamentes és szerszámacélokkal, könnyű- és színesfémekkel, valamint műanyagokkal. A dinamikus növekedés első jeleként 2000 m2-es raktárral új telepeket nyitottunk Győrben és Szegeden növelve ezzel országos lefedettségünket, fejlesztve telephálózatunkat.A kiszolgálás egységes rendszerének biztosítása érdekében a már korábban kizárólagos, vagy többségi tulajdonunkban lévő társaságok beolvasztásával 2000-ben saját telephelyünk lett Debrecenben és Dunaújvárosban. Megkezdve régi telepeink modernizálását, zöldmezős beruházás keretében 2001-ben új helyre költözött a miskolci telepünk, gyorsítva ezzel vevő kiszolgálási folyamatainkat, növelve rugalmasságunkat.

Pécsi telepünk modernizálására került sor, melynek során 2003-ban a meglévő 1000 m2-es csarnok kiegészült egy 2000 m2-es raktárral, ez további fejlődési lehetőséget biztosít legnagyobb vidéki telepünknek.

Beruházások a Budapesti telepen

12800 m2-es új csarnok építésével 2005-ben vállalatunk megvalósította azt a célt, hogy - a betonacél termékeket kivéve - minden forgalmazott terméket fedett helyen tároljunk, megőrizve ezzel minőségüket, növelve partnereink bizalmát. Ezzel a beruházással a 32 hektáros központi telepünkön a fedett raktárfelület elérte az 57.000 m2-t, mely iparágunk legnagyobb raktárbázisa Magyarországon.

Újabb vidéki beruházások

2006 novemberében új debreceni telephelyre költöztünk, ahol modern, 4600 m2-es csarnoképülettel, szélesebb termékválasztékkal és gyorsabb kiszolgálással állunk partnereink rendelkezésére.Vállalatunk 2007-ben új telephelyet nyitott Zalaegerszegen. A megnyitott telephellyel célunk a régióban található potenciális partnerekkel való kapcsolat kiépítése.

Szolgáltatásbővítés

A plazmavágási kapacitás növelése érdekében meglévő gépünk mellett 2008-ban üzembe állítottunk egy Messer MultiTherm 4000 típusú egyfejes plazmavágó gépet, amelynek legfontosabb jellemzője, hogy alkalmas rozsdamentes és saválló acéllemezek, valamint alumínium lemezek vágására is. Emellett üzembe helyeztük automata csődaraboló gépünket, amely acél csövek, acél rudak illetve négyzet keresztmetszetű zártszelvények darabolására alkalmas.

További gépek beszerzésével és az Automotive Service Center kialakításával nagy tűréspontosságú acél- és alumínium cső darabolásra bővítettük szolgáltatásaink körét. Cégünk az Automotive Service Center területén ISO/TS 16949 autóipari szabvány szerinti minőségirányítási rendszert épített ki és működtet.

2011-ben szolgáltatási kínálunk szalaghasítással és ultrahangos anyagvizsgálattal bővült. 2012-ben üzembe helyeztük táblásító gépünket, mely lemezek standard és egyedi méretre vágását végzi.

A vevői igények minél magasabb szintű kiszolgálásának érdekében szolgáltatáspalettánkat folyamatosan bővítjük, melyről részletesen olvashat a szolgáltatások menüpont alatt.